Ernst Zündel, autor knih o UFO ve spojení s nacisty, byl zatčen

18.10.2011 15:10

Zdroj:Osud     .Ernst Zündel, autor knih o UFO ve spojení s nacisty, byl zatčen

V souvislosti s včera oznámeným návrhem z Bruselu na trestní stíhání izraelského premiéra Sharona za válečné zločiny i již podaným trestným oznámením na autora knihy Tabu Petra Bakaláře, kterou vydalo před několika dny nakladatelství Votobia soudím, že částečně pominula doba "hájení", resp. spíše strachu do těchto témat jít "natvrdo" a nyní začne být v židovské historii a zejména budoucnosti možná trochu "průvan". Steapltonovo prohlášení, že čeští vojáci možná pojedou místo Iráku chránit Izrael, již potom zní pouze jako třešnička na poněkud prohnilém dortu.

 

Ernst Zündel, známý zejména svým popíráním holocaustu (možná ještě známější jméno v této oblasti je David Irwing) tak, jak ho známe, což ho mimo jiné pasovalo na "nepřítele státu" nejen Izrael, Spojené státy, Německo, ale kupodivu i České republiky, jak jsem se dozvěděl na stránkách českého ministerstva vnitra, kde je považován za  nebezpečného extrémistu, spojovaného, dle mého názoru mylně, s pravicovými nacistickými frakcemi. Jak to tak bývá, spíše se tato různá hnutí až následně nabalila na některé jeho teorie. Ovšem to nechme nyní raději stranou, protože jeho dílo dopodrobna neznám a na první pohled vypadá opravdu popírání holocaustu jako hodně velký úlet. 
 
Jenže....
 
Jenže jak jsem zjistil, Zündel (často však píšící pod pseudonymem Christof Friedrich) se zabývá velmi dopodrobna i psaním o historii 2. světové války ve vztahu k "novým technologiím", zejména k létajícím talířům a často také píše o tzv. NWO, New Word Order, pod jehož rouškou má být vedena i připravovaná válka a který jsme vám podrobně představili v našem seriálu na Osudu. Připomeňme, že několik autorů, zabývajících se tímto "společensky nepřijatelným tématem", již přišlo za podivných okolností v USA o život.
 
Podíváme-li se do Ernstova životopisu, zjistíme, že však měl ke zpracovávané problematice skutečně blízko.
 
Ernst Zündel, německý vědec, který se později stal spisovatelem, se totiž dostal na americký kontinent v rámci operace Paperclip (Paperclip byla programem pro transportu mnoha původně nacistických vědců do USA za účelem pokračování velmi pokročilých německý výzkumů v různých oblastech, z čehož Spojené státy dodnes těží) v roce 1958 a který pracoval na letecké základně Wright Field (později Wright Patterson AFB, kde byly údajně uloženy trosky po havárii u Rosswellu), také činil prohlášení o povaze aktivit v Antarktidě.

 

V 70. letech Zündel napsal knihu "UFOs: Nazi Secret Weapons?" (dále například UFOs:  Nazi Secret Weapon?, 165 Little Known UFO Sightings from Around the World,

Hitler am Südpol? a mnohé další), v níž tvrdil, že UFO byly tajné zbraně nacistů, vyvinuté během 2. světové války a některé z nich byly na konci války tajně dopraveny k Jižnímu pólu. Publikace knihy zvedla vlnu obnoveného zájmu o všechny duchovní věci a Zündel byl zván na bezpočet talk show, aby se podělil o své názory na kosmické lodě, volnou energii, elektromagnetismus, vznikající technologie a na pozitivní příspěvky Němců v období Třetí říše v těchto oblastech.

 

Zündela prý podle některých zdrojů zajímala pouze reklama pro jeho teorii holocaustu, kterou zveřejnil v knize "Did Six Million Really Die?" (Zemřelo skutečně 6 milionů lidí?), avšak zjistil, že nacistické teorie o duté Zemi se ukázaly být pro televizní producenty přítažlivější. Zündel vysvětluje: "Uvědomil jsem si, že Američané

nemají zájem být vzdělávání. Chtějí být baveni. Tu knihu jsem psal pro zábavu. S obrázkem Führera na obalu a létajícími talíři přilétajícími z Antarktidy byla šance dostat se do debatních pořadů v rádiu a televizi. Patnáct minut z hodiny bych mluvil o ezoterických nesmyslech. Potom bych začal mluvit o všech těchto židovských vědcích v koncentračních táborech, kteří pracovali na těchto tajných zbraních. A to byla má šance mluvit o tom, o čem jsem chtěl mluvit."

 

Tato myšlenka však podnítila představivost veřejnosti a začala žít svým vlastním životem. Zündelova nakladatelská společnost "Samisdat" si začala dělat jméno vydáváním bulletinu a knih na toto téma. Dokonce bylo navrženo uspořádat expedici, která by tam měla hledat "Hitlerovu základnu pro UFO".

Je jisté, že taková tvrzení by upadla v zapomnění, kdyby alespoň částečně nebyla založena na skutečných událostech, které jsou popsány očitými svědectvími mnoha dalších lidí a doložena stohy tajných dokumentů, nákresů a výpočtů.

I na Zündela, zdá se však, nyní ve Spojených státech došlo. Byl zatčen a uvězněn, údajně za "porušení imigračních předpisů". Několikrát žádal o kanadské občanství, vždy byl však odmítnut. V roce 1990 se oženil za americkou občanku Ingrid Rimland, její zprávu o zatčení Ernsta najdete zde. "Nevím, zda je normální, aby při zatčení za porušení imigračních předpisů zatýkalo podezřelého 5 tajných agentů," píše paní Zündelová. V současné době se jedná o tom, zda bude deportován do Německa, kde je odpírání holocaustu trestným činem s možností odnětí svobody až na 5 let.

Zündel jako "nepřítel státu" zřejmě hodně leží někomu v žaludku. Ač sám pacifista, stal se již celkem 3x terčem atentátu (v roce 1984 a 2 x v roce 1995).

V souvislosti s včera oznámeným návrhem z Bruselu na trestní stíhání izraelského premiéra za válečné zločiny i již podaným trestním oznámením na autora knihy Tabu Petra Bakaláře, kterou vydalo před několika dny nakladatelství Votobia soudím, že částečně pominula doba "hájení", resp. spíše strachu do těchto témat jít "natvrdo" a nyní začne být v židovské historii a zejména budoucnosti možná trochu "průvan". Vždyť i naši vojáci by podle nejnovějších informací (koho jiného než ambasadora USA pana Steapltona) neměli až tak chránit občany irácké, ale dost možná spíše izraelské. Možná se dozvíme ještě mnoho zajímavého....

Osobně se domnívám, že to je další důkaz, že zaběhlé mechanismy ukrývání některých věcí po stovky či tisíce let již v této době prostě již přestanou fungovat.

Co dodat? Snad již jen to, že Jaroslav Chvátal, který se problematikou UFO ve spojení s nacisty u nás detailně zaobírá (podívejte se např. na článek UFO v Antarktidě) již podle mých informací konečně dokončil svojí knižní prvotinu na toto téma a kniha již je v tisku. V nejbližších dnech také přinese OSUD.cz s panem Chvátalem i velmi zajímavý rozhovor...