Hromadí americká vláda potraviny v očekávání velké ekonomické krize, nebo snad ... ?

18.10.2011 11:53

Zdroj:Osud

Hromadí americká vláda potraviny v očekávání velké ekonomické krize, nebo snad ... ?

Hromadí americká vláda obrovské množství potravin a zásob v očekávání, že se stane něco zlého? Má něco způsobit velkou ekonomickou krizi, která si vyžádá obrovské množství nouzových potravin? Jistou dobu slýchám věci o tom, že vláda uskladňuje potraviny prostřednictvím vinné révy, a nebyl jsem si jistý, co si o těchto zvěstech myslet. No, dnes jsem měl telefon, který mne sestřelil ze židle. Chvilku jsem to probíral, než jsem se rozhodl, jestli se o tyto informace s vámi podělím, nebo ne.

Hromadí americká vláda obrovské množství potravin a zásob v očekávání, že se stane něco zlého? Má něco způsobit velkou ekonomickou krizi, která si vyžádá obrovské množství nouzových potravin? Jistou dobu slýchám věci o tom, že vláda uskladňuje potraviny prostřednictvím vinné révy, a nebyl jsem si jistý, co si o těchto zvěstech myslet. No, dnes jsem měl telefon, který mne sestřelil ze židle. Chvilku jsem to probíral, než jsem se rozhodl, jestli se o tyto informace s vámi podělím, nebo ne. Normálně nerad mluvím o čemkoliv, dokud nejsem schopen to prokázat poukazem na článek v oficiálních médiích. Ale zdroj informací, o které se s vámi hodlám podělit, je pevný jako skála. Nemohu odhalit jeho jméno, takže mi zde budete muset prostě věřit. Snad budou následující informace další „tečkou“ v našem spojování bodů o tom, co se tam venku skutečně děje.

Ráno mi zavolal prominentní člověk z odvětví skladování potravin. Požádal mne, abych nesděloval jeho jméno. Byl jsem s ním v kontaktu delší dobu a považuji ho důvěryhodný zdroj. Když jsem s ním dnes mluvil, právě dostal obrovskou objednávku na uskladnění potravin od zdroje v americké vládě. Řekl mi, že v dolarech byla ta objednávka „pětimístná“.

Když se zeptal na to, proč bylo objednáno tolik potravin, vládní zdroj mu v podstatě řekl „víte, co se blíží“. Když tlačil dále, vládní představitel nic dalšího neřekl.

Nebylo jasné, jestli je to součástí většího programu uskladňování potravin vládou. Možná, že tato objednávka byla jen součástí normálních příprav, které vládní agentury činí pro potenciální stav nouze.

Nikdo by nemohl vládě vyčítat, že uskladňuje jistý objem nouzových potravin. Je to něco, co bychom měli dělat všichni.

Pravdou je, že vláda bere přípravy na nouzové stavy v těchto dnech velmi vážně. Například můžete vidět video s vysokým představitelem NASA, vyzývajícím zaměstnance NASA připravit si nouzové plány pro vlastní rodiny, přesně zde.

Ale co když je to známka něčeho většího?

Pamatujte, nejsou to zvěsti, které jsem posbíral na internetu. Není to něco, co někdo získal od nějaké „tetky“ někde.

Dostal jsem tyto informace po telefonu od člověka, který přijal objednávku.

Slíbil jsem, že neprozradím žádné konkrétnější podrobnosti, takže je neuvedu.

Ale zdá se, že to zapadá to vzorce, který začínáme vidět se vynořovat.

Na počátku roku FEMA vydala RFI (vypsání poptávkového řízení), ve kterém sondovala dostupnost 140 milionů porcí nouzových potravin. Očividně byly tyto potraviny zamýšleny k uskladnění pro případ, že podél seizmického zlomu New Madrid dojde „ke katastrofické události“.

Můžete si prohlédnout RFI FEMA zde. Následující text je výňatek…

Federální agentura pro krizové řízení (FEMA) získává a uskladňuje balená komerční jídla, aby podpořila připravenost na bezprostřední distribuci přeživším katastrofy. Účelem této žádosti o informace je identifikovat zdroje dodávek jídel na podporu pokatastrofického úsilí, založeného na katastrofické události podél zlomového systému New Madrid pro přeživší populaci 7M, která budou použita pro udržení života během 10 denního období operací. FEMA zvažuje následující specifikace (14M jídel denně):

- velikost porce – 12 uncí (předkrm nesmí přesahovat 480 kalorií);

- maximální počet kalorií – 1200nebo 1165 na porci;

- proteinové parametry – 29g-37g na komplet;

- nenasycené tuky – 0;

- nasycené tuky – 13 gramů (9 kalorií na gram);

- celkové množství tuku – 47 gramů (méně než 10% kalorií);

- maximálně množství sodíku – 800-930 mg;

 

Požadovaná jídla musí obsahovat dezerty (tj. ovocná směs, sladkosti, čokoládové/burákové máslo, míchaný nápoj, koření a nádobí). Všechna jídla/porce musí být po dodání skladovatelná 36 měsíců. Balení by mělo být přátelské k prostředí.

Tento RFI byl záhadně po sedmi dnech zrušen.

Ve stejnou dobu FEMA také vydala RFI, ve kterém se snažila najít dodavatele pro 140 milionů dek. Tento RFI si můžete prohlédnout zde. Následující text je výňatek…

Federální agentura pro krizové řízení (FEMA) zamýšlí získat a uskladnit přikrývky na podporu připravenosti pro okamžitou distribuci přeživším katastrofy. Účelem tohoto RFI ne identifikovat zdroje dodávek přikrývek na podporu zmírňování škod po katastrofické události v rámci zlomového systému New Madrid pro přeživší populaci 7M, které budou použity pro podporu života během 10 denního období operací. FEMA zvažuje následující specifikace (14M přikrývek denně):

- 100% bavlna;

- bílé;

- 66“ x 90“

 

Nedávno se také objevily silně publikované nedostatky u skladovatelných potravin. Mnoho se spekulovalo o tom, jestli je vláda důvodem těchto nedostatků, nebo ne.

Existují některé produkty, které prostě nebyly dostupné po delší dobu. Například následující bylo zveřejněno na domovské stránce Mountain House

Jak víte, dočasně jsme z naší stránky odstranili konzervy č. 10. Důvodem je, že prodeje konzerv č. 10 neustále rostly. OFD věnuje maximum výrobní kapacity na tento segment trhu, ale musíme udržovat kapacitu rovněž pro ostatní segmenty.

Nedostatky v celé zemi byly vážné, že v jistou chvíli na počátku tohoto roku bylo na Raiders News umístěno zvláštní upozornění

Podívejte se kolem sebe. Přečtěte si titulky. Podívejte se, jak největší továrny na potraviny, jodid draselný, a další nouzové produkty, doslova zavírají své internetové obchody a umísťují nápisy, jako ten na oficiální internetové stránce Mountain House a továrny Thyrosafe, které vysvětlují, že v důsledku obrovské poptávky uzavírají prozatím prodeje a doufají, že je brzy obnoví.

Bohužel nedostatky se neomezovaly jen na uskladnitelné potraviny. Většina Američanů to nechápe, ale panuje výrazný nedostatek jistých farmaceutických přípravků v mnoha částech země. Jen se podívejte na videa níže…

Navíc to nejsou jen Spojené státy, kde jsou potraviny agresivně uskladňovány. Například nedávný článek v Telegraph poznamenal, že vlády na celém světě nyní hromadí potraviny…

Autoritářské vlády na celém světě agresivně uskladňují potraviny, jako polštář proti rostoucím nákladům na potraviny, kdy se bojí, že by mohly způsobit nespokojenost obyvatelstva.

Některé vlády nyní také hromadí co nejvíce zemědělské půdy.

Podle New York Times Čína nakupovala „obrovské části zemědělské půdy v srdci latinské Americky“ a snaží se získat kvalitní zemědělskou půdu na celém světě.

Takže co to vše znamená?

Mohlo by to něco znamenat.

Nemuselo by to znamenat nic.

Ale jak jsem napsal nedávno, opravdu se zdá, že jsme na pokraji velké ekonomické krize.

Známky, že finanční svět se rozpadá, jsou všude kolem nás. Nebudu plýtvat časem, abych opakoval, co jsem napsal v posledních pár dnech. Pokud jste to nečetli, tak se vraťte a ty články si přečtěte…

Je finanční nestabilita novým světovým normálem?

V depresi jako země? 80% Američanů věří, že jsme nyní v krizi.

Nervózní rozklad? 21 znamení, že se ve finančním světě stane něco velkého.

Jednou z věcí, kterou jsem se doposud nezabýval, je velmi podivný krok londýnské Lloyds. Ukázalo se, že Lloyds začala vytahovat peníze z bank v ekonomikách na periferii Evropy, podle Bloomberg

Londýnská Lloyds se obává, že evropské vlády nemusí být schopny podpořit věřitele ve zhoršující se dluhové krizi a stáhla vklady z některých ekonomik na periferii, když Evropská centrální banka poskytla dolary jedné instituci z oblasti euro.

V tuto chvíli světové finanční trhy oficiálně vstoupily na „medvědí“ území. V podstatě od května spadly globální akcie přibližně o 20%.

Mnozí věří, že jsme byli právě svědky začátku další velké finanční krize.

Například v nedávném úvodníku pro Ticker Karl Denninger (který předvídal krach v r. 2008) varoval, že domeček z karet se opět začíná bortit…

No, Ameriko (a světe), byly jste podváděni finančními institucemi a vládami posledních 30 let. Rok 2008 byla první křeč, ale byla obejita… tušili jste to… ještě více podvody. Místo aby se dožadoval pravdy a ukončení hry, sáhl americký spotřebitel po podvodech a výmyslech politiků z obou stran, kteří konspirovali s finančníky na vašem dalším ostříhání.

Později v úvodníku Denninger uvedl, že doufá, že my všichni „jsme využili poslední několik let na přípravy“…

Nyní se díky uznání tohoto faktu lidé zmítají v křečích a všemožné trhy reagují, jak by člověk očekával, když bylo celému světu odhaleno, že byla záměrně vybudována obrovská pyramidová hra postavená na vrstvení jedno dluhu na druhém, které nelze splatit. Špatná věc byla provedena v r. 2008 a neexistují naprosto žádné důkazy, že naše vláda na svém výhradním zaměření na odvádění pozornosti a lži v tomto ohledu cokoliv změnila. 

Vítejte v povědomí; doufám, že jste posledních pár let využili na přípravy.

No, pokud jsou důkazy z doslechu uvedené výše známkou širšího trendu, pak se zdá, že vláda se připravuje.

A pokud vláda hromadí potraviny, kdo ji to může mít za zlé?

Mělo by být zjevné všem, že svět se stal neskutečně nestabilním místem.

Snad nevstoupíme do další velké ekonomické krize, ale nikdy neuškodí být připraven.

Pokud má někdo z vás další informace, které jsou relevantní k této zprávě, dejte mi prosím vědět.

Pokud vláda opravdu začala agresivně hromadit potraviny, bylo by důležité to vědět.

Pokud se to děje, oficiální média nám to zcela jistě neřeknou. Takže se budeme muset u informací spoléhat na sebe navzájem.