Klonování lidí nabírá na obrátkách-první "ožije" Hitler ?!

23.10.2011 09:34

 

 
První tajnou laboratoř, která si klade za cíl naklonovat do konce tohoto roku člověka, odhalili agenti amerického Úřadu pro potraviny a léky (FDA). Napsal to ve svém posledním čísle americký časopis U.S. News and World Report. Podle našich nepotvrzených zdrojů v současné době probíhají přípravné práce na klonování lidských bytostí na 82 (!!!) místech, zejména ve Spojených státech.

Společnost Clonaid zkouší klonovat lidi



První tajnou laboratoř, která si klade za cíl naklonovat do konce tohoto roku člověka, odhalili agenti amerického Úřadu pro potraviny a léky (FDA). Napsal to ve svém posledním čísle americký časopis U.S. News and World Report.



Tajná laboratoř údajně patří společnosti Clonaid, kterou vlastní sekta raeliánů. Její příslušnici věří, že život na Zemi vytvořili uměle vědci z jiné planety.
Aby koloběh stvoření pokračoval, je nutné podle nich začít s klonováním lidi a vytvářením nových forem života.



Sektu založil bývalý francouzský automobilový závodník Claude Vorilhon, který jako „prorok
Rael“ získal pro své hnutí desetitisíce následovníků především ve Francii, Kanadě a východní Asii.
Již před několika měsíci oznámila Brigitte Boisselierová z vedení laboratoře, že se její čtyřčlenný tým snaží oživit mrtvého jedenáctiměsíčního syna nejmenovaného bývalého zákonodárce prostřednictvím „genetické regenerace“.



Americká legislativa klonování lidí jako takové nezakazuje: úřady začaly sektu vyšetřovat na základě podezření z nepovolených lékařských experimentů. Přestože proti laboratoři nebyla vznesena žádná obvinění, její vedení chce ve výzkumu pokračovat mimo území Spojených států.



(Lidové noviny, 3.7.2001)

 




Italský lékař hájí plán na klonování lidí



WASHINGTON - Skupina vědců pod vedením italského embryologa Severina Antinoriho včera přesvědčovala výbor americké Národní akademie věd (NAS) ve Washingtonu, že klonování lidí je eticky přijatelným způsobem pomoci bezdětným manželským párům. Antinori se svým kolegou, americkým vědcem Panosem Zavosem, chtějí začít s klonováním v listopadu. Vědcům se již přihlásilo 200 manželských párů z celého světa, které se experimentu chtějí zúčastnit. Vědci chtějí do vajíčka ženy vložit jádro mužovy buňky a tímto vajíčkem pak ženu uměle oplodnit. Dítě má být přesnou kopií muže. Antinori chce pokus provést i přes to, že mu v Itálii hrozí zákaz lékařské činnosti: klonování totiž v březnu zakázala Rada Evropy. ˝Terapeutickému klonování nelze bránit. Umožní neplodným mužům mít děti a skoncuje s mnohými chorobami,˝ prohlásil Antinori pro agenturu Reuters. ˝Takovou příležitost si nenecháme ujít.˝ Značná část odborníků ovšem namítá, že ačkoli Antinori může mít pravdu, na klonování lidí je příliš brzy. Tvrdí, že se současnými poznatky nese kolonování obrovské riziko pozdních potratů nebo narození mrtvého či postiženého dítěte. Antinori, který mimo jiné v roce 1994 umožnil mít dítě 62leté ženě, všechny námitky odmítá s tím, že použije takový postup, který rizikům zabrání. Je navíc připraven svůj experiment provést v některé ze zemí třetího světa, nebo dokonce i na lodi v mezinárodních vodách.



Naklonován má být i Adolf Hitler



Antinori se včera před výborem NAS setkal s Brigitte Boisselierovou, vedoucí laboratoře Clonaid patřící sektě raeliánů. Její příslušníci věří, že život na Zemi vytvořili uměle mimozemšťané a klonování je další fází koloběhu stvoření. Sekta, kterou založil bývalý francouzský automobilový závodník Claude Vorilhon, chce s klonováním začít co nejdříve. Své záměry mimo jiné hájí představou, podle níž by bylo možné naklonovat nacistického vůdce Adolfa Hitlera a postavit jej konečně před soud.



(Lidové noviny, 8.8.2001)



Naklonujeme Hitlera!

Svět strnul hrůzou. Fanatická ufosekta »Raeliánů« se chystá přivést na svět první klonované dítě. Plány sektářů jsou ovšem mnohem šílenější. Dítětem má být totiž klon Adolfa Hitlera!



"Ano, my opravdu naklonujeme Hitlera," usmíval se na diváky z televizních obrazovek šéf sekty Claude Vorhilon (55), který je znám pod jménem »Rael«, jež mu prý dali mimozemšťané. "My nejsme jen ti nejlepší, jsme přímo excelentní," tvrdí o příslušnících sekty její vůdce.

 

Jak chce sekta klonovat, když je Hitler dávno mrtvý? "V ruském státním archívu v Moskvě je uchována část lebky a kus čelisti nacistického vůdce. DNA pro technické zvládnutí plánu je dost," tvrdí sektáři.

 

Přestože odborníci vyjadřují určité pochyby nad tím, zda je v možnostech současné vědy klonovat člověka pouze z kosterních pozůstatků, příslušníci sekty jsou o reálnosti svých plánů naprosto přesvědčeni. Ve svých řadách prý totiž mají několik špičkových odborníků z oblasti genetiky. "Klonovat člověka z kosterních ostatků je naprostý nesmysl, který se nezakládá vůbec na současných možnostech biologie. Informace o klonování Hitlera slouží té sektě pouze k mediálnímu zviditelnění, technicky nic podobného nelze provést," řekl Blesku přední český odborník na téma klonování, profesor Jan Motlík (54), vědecký pracovník Ústavu živočišné fyziologie a genetiky AV ČR.

 

224_Hitler.jpgOtázek, které se nabízejí ve spojitosti s klonováním největšího válečného zločince všech dob, je hned několik. Mohl by Hitlerův klon vypadat přesně tak, jako diktátor? "Ne! Oči, ústa, nos a kůže se mohou vyvinout zcela odlišně. I u klonů dochází v těchto oblastech ke specifickým změnám," vysvětluje dr. Christoph Fischer, expert na genetiku. A jak by to bylo s psychikou »nového vůdce«? Bylo by možné udělat z naklonovaného Hitlera dobrého člověka? "V žádném případě! To je zcela beznadějné. Psychika je geneticky předurčena. Veškeré předpoklady pro brutalitu a nelidskost by byly v klonu totožné s původním Hitlerem," vysvětluje dr. Konrad W. Sprai, specialista na psychologii.

 

Doktor Fischer dodává: "Je možné, že kdyby klon vyrůstal v kvalitní rodině, mohl by se rozvinout úplně odlišně než originál. Až 80 procent charakterových vlastností se totiž získává od rodičů a z nejbližšího okolí." Lze Hitlerův klon soudit za zločiny nacistického diktátora? "Vyloučeno. Každý zodpovídá pouze za své vlastní činy," vysvětlil profesor trestního práva Georg Freund z univerzity v Marburgu.

 

První lidský klon má na svět přivést Marina Boisselierová (22), která je studentkou umění z Versailles. Právě její matka Brigitte (44), jež pracuje jako chemička a genetička, je osobou, která má osudný zákrok provést. Zda však její dcera bude opravdu tou, jež přivede na svět Hitlerův klon, není podle posledních zpráv jisté. Nabízí se totiž dalších 50 náhradních matek. Brigitte Boisselio?rová patří mezi vědce, kteří podporují »Frankensteina gynekologie«, italského lékaře Severina Antinoriho (56), jenž chce přivést na svět první klonované dítě v roce 2002 (Blesk informoval).

 

Sekta ovšem nechce zůstat jen u jediného klonu. Chce vytvořit superrasu lidí, krásných, chytrých a silných. Vedle nich má klonování stvořit rasu otroků, kteří budou bez vlastní vůle, pouze pro práci a sexuální hrátky svých pánů.

 

Vůdce sekty, guru »Rael«, mezitím žije v tzv. »UFO-landu« v Kanadě se svým harémem, jezdí Porschem 911, píše knihy o mimozemšťanech a tvrdí o sobě, že je Ježíšovým bratrem. Na nedostatek peněz si nemůže stěžovat. Každý z 55 tisíc členů sekty odevzdává »Raelovi« jedenáct procent svých příjmů.

Zdroj:osud