Konec Ameriky, dokument, české titulky, 73 minut

23.10.2011 07:59

The End of America (Konec Ameriky, dokument, české titulky, 73 minut)

 
Bush a Hitler. Toto přirovnání se nabízelo už od doby, kdy Amerika začala podnikat své invaze do Afghánistánu a do Iráku. Paralely mi ale vždy selhávaly, Bush je přeci "s námi" a Hitler byl "proti nám". Navíc napsat cokoli pozitivního o Hitlerovi může být navíc vnímáno jako Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Tam ostatně také končí svoboda projevu, takže nezbývá než říct, že Hitler neprosadil jediný dobrý zákon a vůbec všechno na něm bylo špatné. Redakce OSUD.cz doporučuje shlédnutí!

 

Bush a Hitler. Toto přirovnání se nabízelo už od doby, kdy Amerika začala podnikat své invaze do Afghánistánu a do Iráku. Paralely mi ale vždy selhávaly, Bush je přeci "s námi" a Hitler byl "proti nám". Navíc napsat cokoli pozitivního o Hitlerovi může být navíc vnímáno jako Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka. Tam ostatně také končí svoboda projevu, takže nezbývá než říct, že Hitler neprosadil jediný dobrý zákon a vůbec všechno na něm bylo špatné.

Pak se nabízí myšlenka, jestli Alexandr Veliký, který dobyl podobně velký kus území a stejným způsobem vyhlazoval populace není podobný výrostek jako výše zmínění dva pánové. V historii mám sice jen středoškolské vzdělání, ale Alexandr Veliký byl vždycky prezentován jako válečný génius a dobrák od kosti.

Pokud ale není na Hitlerovi trošku dobra, jen tím přihoršujeme exprezidentovi G.W. Bushovi, protože v následujícíh minutách uvidíme, jak moc dobré souvislosti se dají najít mezi současnou Amerikou a předválečným Německem. Deset výrazných bodů vás usadí na židli a těžko se dá předpokládat, že nová Obamova vláda něco změní. Prezident je pouze loutka a lidé za oponou jsou pořád stejní.

Film najdete ZDE

Zdroj:Osud