Stručné dějiny pokusů na lidech v USA

18.10.2011 17:57

Stručné dějiny pokusů na lidech v USA

 
Chcete skutečně vědět, co se děje na poli výzkumu virů a bakteriologických látek, které jsou později předmětem zařazení do výzbroje jednotlivých armád? Zdá se, že na tomto poli dochází k jednomu z největších zneužití vědy ve prospěch mocenských pozic. Zkusme se podívat v datech na klíčové události výzkumu amerického, který patří k nejrozsáhlejším a zřejmě je ve světě nejdál. Zloděj tedy nyní křičí chyťte zlodějíčka! Je to čtení velmi mrazivé. Bohužel, jako pokusné myši, často i nedobrovolně, sloužily desítky či stovky tisíc Američanů....

 

Díky platícím členům, úspěšnému provozu e-knihkupectví a zejména vzhledem k poslednímu vývoji politické situace uvolňuji některé články pro všechny čtenáře. Díky všem, kteří pomáháte... (jiří mašek)

1931  Dr. Cornelius Rhoads, pod dohledem Rockefeller Institute for Medical Investigations, infikuje lidské subjekty rakovinovými buňkami. Později pokračuje a zakládá zařízení U.S. Army pro výzkum biologických zbraní v Marylandu, Utah, a Panamě. Jsou nazvána U.S. Atomic Energy Commission (Americká komise pro atomovou energii). Tam začíná se sérií experimentů vystavování amerických vojáků i civilních nemocničních pacientů účinkům radiace.

1932  Začíná výzkum Tuskegee Syphilis. 200 černochům s diagnózou syfilis není nikdy tato oficiální diagnóza sdělena, je jim odepřena léčba a místo toho jsou využíváni jako lidské laboratorní krysy ke sledování postupu a symptomů nemoce. Postupně všichni na syfilis umírají, jejich rodiny se nikdy nedozví, že mohli být vyléčeni.

1935  Pellagra incident. Poté, co milióny jednotlivců umírají na Pellagru v rozmezí dvou dekád, začíná americké veřejné zdravotnictví konečně jednat a nemoc zastavuje. Ředitel agentury připouští, že již více jak 20 let je známo, že Pellagra je způsobena nedostatkem niacinu, ale nezasáhla, protože se většina úmrtí konala uprostřed chudinské černošské populace.

1940  Čtyřem stům vězňů v Chicagu je infikována malárie, aby mohly být vyzkoušeny nové experimentální léky k léčbě této nemoci. Nacističtí lékaři se později u Norimberského tribunálu pokoušejí tímto precedentem hájit své vlastní výzkumy během Holocaustu.

1942  Chemické vojenské složky začínají experimentovat s yperitem na přibližně 4.000 vojácích. Experimenty pokračují až do roku 1945. Probíhají na členech církve Adventistů sedmého dne, kteří raději volí variantu být laboratorní krysou, než jít do války.

1943  Jako odpověď na japonský program bakteriologických zbraní začínají USA výzkum biologických zbraní ve Fort Detricku, MD.

1944  U.S. námořnictvo používá lidské objekty k testům plynových masek a oděvů. Lidé jsou zamknuti v plynové komoře a vystaveni yperitu a dalších látek.  


1945  Je ustaven projekt "Paperclip". Vládní orgány USA, vojenská výzvědná služba a CIA rekrutuje nacistické vědce a nabízí jim imunitu a falešnou identitu výměnou za práci na supertajných vládních projektech v USA.

 

1945  Prostřednictvím U.S. Atomic Energy Commission (AEC - Americký úřad pro atomovou energii) je implementován "Program F". Jedná se o jednu z nejrozsáhlejších studií vlivu účinku fluoridu na zdraví. Fluorid je klíčový chemický komponent pro výrobu atomové bomby. Většina informací je však později jménem národní bezpečnosti ututlána, protože existuje obava, že strach z důsledků jejich používání by zamezil výrobě atomových bomb v širším měřítku.

1946  Pacienti ve Virginii jsou využíváni jako laboratorní krysy pro zdravotní experimenty. Kdykoli se mluví o zdravotních studiích v jedné z národních nemocnic, je nakázáno zaměnit slovo "experimenty" za "průzkumy" či "pozorování", aby se předešlo podezřením.

1947  Kapitán E.E. Kirkpatrick z U.S. Atomic Energy Comission vydává tajný dokument (Document 07075001 z 8. ledna 1947). V něm se uvádí, že agentura začne aplikovat nitrožilní dávky radioaktivních substancí lidským subjektům.

1947  CIA zahajuje výzkum LSD jako potencionální zbraně amerických tajných služeb. Jsou používáni lidé (jak civilisté, tak vojáci) s i bez jejich vědomí.

1950  Ministerstvo obrany začíná zpracovávat plány na cvičné výbuchy jaderných zbraní v poušti za účelem monitorování otřesů a zjištění stupňů smrtelného ohrožení. 

1950  Za účelem zjištění míry náchylnosti k biologickému útoku začíná vojenské námořnictvo sprejovat bakterie z lodí v zálivu u San Francisca. Monitorovací zařízení jsou umístěny po celém městě k měření míry infekce. Mnoho obyvatel onemocní s dýchacími potížemi.

1951  Ministerstvo obrany zahajuje testy pod širým nebem, když využívá nemoce způsobující bakterie a viry. Testy trvají až do roku 1969 a předpokládá se, že lidé v přilehlých oblastech byli zřejmě zasaženi.

1953  U.S. armáda vypouští oblaka  zinko-cadmium-sulfidového plynu nad Winnipegem, St. Louis, Minneapolisem, Fort Waynem, Monocacy River Valley v Marylandu, a Leesburgu ve Virginii. Cílem je vyzkoušet, jak účinně mohou být zlikvidovány chemické prvky.

1953  Společný projekt armády, námořnictva a CIA. Desítky tisíc lidí v New Yorku a San Francisku jsou vystaveni rozprašování bakterií serratia marcescens a bacillus glogigii.

1953  CIA zahajuje Project MKULTRA. Jedná se o jedenáctiletý výzkumný program, který má za úkol testovat drogy a biologické prvky v souvislosti s myšlenkovou kontrolou a vynucenou změnou lidského chování. Probíhá 6 podpůrných projektů, které zahrnují testy na lidských bytostech proti jejich vůli.

1955  CIA, aby otestovala schopnost nakazit lidskou populaci biologickými prvky, uvolňuje nad Tampou Bay na Floridě jednu z arzenálu vojenských biologických zbraní.

1955  Armádní chemické vojsko pokračuje ve výzkumu LSD se zaměřením na potencionální chemické zneškodnění látek. Do testu se zapojuje více jak 1.000 Američanů, testy pokračují až do roku 1958.

1956  U.S. armáda vypouští moskyty, infikované žlutou zimnicí, nad Savannah, Ga a Avon Park, Fl. Armádní agenti vystupují jako úředníci veřejného zdravotnictví a testují na obětech následky.

1958  Na 95 dobrovolnících je v armádních laboratořích chemických zbraní testován vliv LSD na inteligenci.

1960  Armádní asistent Chief-of-Staff for Intelligence (ACSI) povoluje testování LSD v Evropě a na dálném výhodě. Testování evropské populace dostává jméno Project THIRD CHANCE (projekt třetí šance), testování asijské populace dostává krycí jméno Project Derby Hat (projekt buřinka).

 

 1965  CIA a Ministerstvo obrany zahajuje Projekt MKSEARCH, program k vyvinutí prostředků k manipulaci lidským chováním prostřednictvím použití vědomí zastřívajících drog.

 

1965  Vězňové v Holmesburg State Prison ve Philadelphii jsou vystaveni dioxinům, vysoce toxické chemické látce z Agent Orange použitého ve Vietnamu. Muži jsou později sledováni při rozvinutí rakoviny, což naznačuje, že Agent Orange samotný byl karcinogenní.

1966  CIA zahajuje Project MKOFTEN, program, který má otestoval toxikologický vliv některých drog na člověka a zvířata.

1966  U.S. armáda nasazuje bacillus subtilis, variantu niger do newyorkského metra. Více než milion lidí je vystaveno následkům, když vojenští vědci vhodili žárovky naplněné bakterií do ventilačních šachet.

1967  CIA a Ministerstvo obrany zavádí Project MKNAOMI, což je nástupce MKULTRA. Záměrem je držet, skladovat a testovat biologické a chemické zbraně.

1968  CIA experimentuje s možností otrávení pitné vody vstříknutím chemikálií do vodovodu FDA ve Washingtonu, D.C.

1969  Dr. Robert MacMahan z Ministerstva obrany požaduje od Kongresu $10 milionů na vyvinutí syntetické biologické látky do 5-10 let, proti které nebude existovat přirozená imunita.

1970  Finance pro syntetickou biologickou látku jsou zajištěny zákonem č. H.R. 15090. Projekt je prováděn pod dozorem CIA Divizí pro speciální operace ve Fort Detricku, což je přísně tajné armádní zařízení pro biologické zbraně. Objevuje se spekulace, že molekulární biologické techniky jsou používány k výrobě retrovirů podobných AIDS.

1970  Spojené státy zintenzivňují vývoj "etnické zbraně" (Military Review, Listopad, 1970), jejíž cílem je selektivně zasáhnout a eliminovat etnické skupiny na základě genetických rozdílů a variací v DNA.

1977  Senátní slyšení o Zdravotním a vědeckém výzkumu potvrzuje, že během let 1949 až 1969 bylo biologickými látkami kontaminováno celkem 239 zalidněných oblastí, mezi jinými San Francisco, Washington, D.C ., Key West, Panama City, Minneapolis, a St. Louis.

1978  Experimentální zkoušky vakcíny proti Hepatitidě B, řízené CDC, začínají v New Yorku, Los Angeles a San Franciscu. Inzeráty pro výzkum žádají výslovně promiskuitní homosexuální muže.

1981  První případy nemoci AIDS jsou potvrzeny u homosexuálních mužů v New Yorku, Los Angeles a San Franciscu, což spouští spekulace, že virus byl zřejmě vpraven prostřednictvím očkovací vakcíny proti hepatitidě B.


1975  Virová část Forta Detrickova Centra pro Výzkum biologických zbraní je přejmenována na Fredrickské rakovinové výzkumné zařízení a převedena pod National Cancer Institute (NCI). Je tam inicializován speciální program vojenského námořnictva na vývoj rakovinotvorných virů. Retrovirologové izolují virus, vůči kterému neexistuje imunita. Později je pojmenován jako HTLV (Human T-cell Leukemia Virus).

1985  Podle žurnálu Science (227:173-177 ), HTLV a VISNA, fatální ovčí viry, si jsou velmi podobné, což naznačuje příbuzný taxonomický a vývojový vztah.

1986  Podle projednávání National Academy of Sciences (83:4007-4011 ) jsou si HIV a VISNA velmi podobné a sdílejí až na malou část téměř identickou s HTLV všechny základní stavební prvky. To vede k spekulacím, že mohlo dojít ke spojení HTLV a VISNA za účelem výroby nových retrovirů, proti kterým neexistuje žádná přirozená imunitní obrana.

1986  Zpráva pro Kongres odhaluje, že mezi současné biologické zbraně vlády USA patří zejména: upravené viry, přírodně získávané toxiny a prvky, které jsou pozměňovány prostřednictvím genetického inženýrství tak, aby proti nim neexistovala preventivní léčba žádnou ze současných existujících vakcín.

1987  Ministerstvo obrany připouští, že navzdory smlouvě, která zakazuje výzkum a vývoj biologických látek, pokračuje v práci ve 127 výzkumných a univerzitních pracovištích po celé zemi.

1990  Více než 1500 šesti-měsíčním čenošským a hispánským dětem je v Los Angeles naočkována "experimentální" vakcína proti spalničkám, která pro USA nikdy neobdržela licensi. CDC později připouští, že rodiče dětí nebyli nikdy informováni, že se jedná o experimentální vakcínu.

1994  S tzv. "gen sledující" technikou Dr. Garth Nicolson z MD Anderson Rakovinového Centra v Houstonu, TX zjišťuje, že mnoho veteránů, kteří se vrátili z akce Desert Storm při útoku na Irák, je nakaženo pozměněným druhem mycoplasma incognitus, což je mikrob obyčejně používaný při výrobě biologických zbraní. Do jeho molekulární struktury je včleněno 40% HIV bílkovinového obalu, což naznačuje, že má umělý původ.

1994  Senátor John D. Rockefeller vydává zprávu, která odhaluje, že během přinejmenším posledních 50 let Ministerstvo obrany využilo stovky tisíc tisíc vojáků pro vojenské experimenty na lidech, nebo je vystavilo nebezpečným látkám. Byly mezi nimi yperit, nervový plyn, ionizující radiace, psychochemikálie, halucinogeny a drogy použité při Válce v zálivu.

1995  Vláda USA připouští, že nabídla japonským válečným zločincům a vědcům, zabývajícím se výzkumy na lidech, zaměstnání a beztrestnost výměnou za data zjištěná při biologickém válečném výzkumu.

1995  Dr. Garth Nicolson odhaluje důkazy o tom, že biologické látky použité při Válce v zálivu byly vyrobeny v Houstonu, Texas a Boca Ratonu, Florida a testovány na vězních Nápravného oddělení v Texasu.

1996  Ministerstvo obrany potvrzuje, že účastníci akce Desert Storm byli vystaveni působení chemických zbraní.

1997  88 členů Kongresu podepisuje petici, požadující přezkoumání použití biologických zbraní ve spojitosti se Syndromem Války v zálivu.

Zdroj:Osud