Zdravotní prospěšnost citronové šťávy a horké vody

22.10.2011 14:31

 

Citrony jsou běžnou položkou v obchodě, kterou lze použít na spoustu věcí. Například jsou často používány pro čištění nebo vaření. Navíc citrony obsahují mnoho živin, včetně vitaminu C, B1, B2, B6 a riboflavinu. Obsahují také minerály, jako vápník, fosfor a hořčík.

Přehled

Citrony jsou běžnou položkou v obchodě, kterou lze použít na spoustu věcí. Například jsou často používány pro čištění nebo vaření. Navíc citrony obsahují mnoho živin, včetně vitaminu C, B1, B2, B6 a riboflavinu. Obsahují také minerály, jako vápník, fosfor a hořčík. Když jsou zkombinovány s horkou vodou, poskytují citrony řadu zdraví prospěšných věcí. Abychom získali z citronů a horké vody co největší prospěch, měli bychom to užívat dvakrát denně – nejlépe ráno.

Pomoc zažívání

Jednou z nejprospěšnějších věcí u citronů a horké vody je, že pomáhají zažívání. Pití citronů a horké vody pravidelně pomáhá odstraňovat odpad z těla. Tím se snižuje výskyt takových nemocí, jako zácpa a průjem. Jejich čistící vlastnosti také zmírňují špatné zažívání. Když citrony reagují se zažívacím traktem, čistí systém a umožňují správné trávení potravy.

Překonání nevolnosti nebo ranní nemoci

Po smíchání jsou citrony s horkou vodou dobré pro žaludek. Citrony pomáhají zažívání. Bylo o nich známo, že pomáhají u nevolnosti, od mořské nemoci, po ranní nevolnost. Podle „Řízení ranní nevolnosti“ od Miriam Erick mají citrony terapeutické účinky u těhotných žen. Nejen, že pomáhají s nevolností, která s počátkem těhotenství přichází, ale poskytují také antioxidanty a živiny.

Úbytek váhy

Horká citronová voda pomáhá trávení a rychlejším shazování váhy. Protože tělu pomáhá snadněji odstraňovat odpadní produkty, tělo čistí a to začne s procesem shazování váhy. Také vyplavuje toxiny, které přispívají tloustnutí. Podle Desease Proof konzumují Američané každý den zpracované potraviny. Zpracované potraviny nepřicházejí ve své přírodní formě. Místo toho jsou vyráběny v továrnách. Abychom začali hubnout, musí se tělo nejdříve očistit od nepřirozených produktů. Jakmile očista proběhne, může tělo začít ztrácet tuk.

Vytváření krásné pokožky

Pití citronové vody může zlepšit mladistvý vzhled vaší pokožky. Podle Life Mojo pomáhají citrony a horká voda s protistárnoucím procesem a pomáhají odstranit vrásky a uhry z pokožky. Vitamin C obsažený v citronech omlazuje pokožku z vnitřku.

Nabíjení těla

Energie, kterou lidské tělo dostává z potravy, pochází z atomů a molekul ve vaší potravě. K reakci dochází, když se kladně nabité ionty z potravy dostanou do zažívacího traktu a reagují s enzymy se záporným nábojem. Citrony jsou jednou z mála potravin, které obsahují více záporně nabitých iontů, čímž poskytují vašemu tělu více energie, když se dostanou do zažívacího traktu.

Zdroj:Osud